Leerafdeling in De Loericker Stee gestart

‘Alle niveaus leren van elkaar’

Warande is onlangs gestart met een derde leerafdeling. Een leerafdeling is een afdeling waar leerlingen en stagiaires van de opleiding Verpleegkunde samen de totale zorg leveren met op de achtergrond de werkbegeleiders. Zo leren zij van elkaar en met elkaar. Op de leerafdeling in De Loericker Stee wonen ruim twintig bewoners.

Mischa (17) is tweedejaars student en Pien (16) is net gestart met de opleiding. Nieuwe en vooral jonge gezichten voor de bewoners. Pien: ‘Ik vind het leuk om te zorgen en mijn moeder werkt ook in de zorg’. Ook Mischa koos via familie voor de zorg. ‘Mijn nicht doet deze opleiding ook en ik moest kiezen na de middelbare school. Ik sta 100% achter mijn keuze. Het geeft voldoening om mensen te helpen bij het opstarten van de dag.’

Werken en leren is een zware combinatie vinden de leerlingen. ‘In het begin is het wennen. Het werk is fysiek en mentaal best zwaar en je bent sneller moe. En sommige dingen zijn ook confronterend.’ Pien: ‘Ik loop nu nog mee met een collega en ik ga twee dagen in de week naar school. Het zijn lange dagen’.

Elske van der Voort is BPV-coördinator (Basis Praktijk Vorming) vanuit MBO Utrecht. ‘Dit is de derde leerafdeling bij Warande. Zo mooi om te zien hoe alle niveaus van elkaar leren. Dat is echt toegevoegde waarde. En wat ze op school leren brengen ze meteen in de praktijk. De leerlingen voelen zich hier veilig. In het team zitten veel leeftijdsgenoten en dat helpt.’ Daarbij is volgens Elske goede werkbegeleiding heel belangrijk. Dat is ook de ervaring van Mischa. ‘Dat werkt heel fijn. Ik kan overal met mijn vragen terecht’, vertelt Mischa.

Beide leerlingen willen verder leren en uiteindelijk HBO Verpleegkunde doen.

Enthousiast geraakt?

Kijk eens op deze website voor de mogelijkheden die Warande jou kan bieden, of neem contact op met onze afdeling opleidingen.